Kulinarny sezon nad Wisłą czas start!

11 czerwca 2021. Tę datę powinni zapisać w kalendarzu wszyscy miłośnicy dobrej kuchni na świeżym powietrzu. Jak co roku i tym razem przez cały weekend będziemy jeść, pić i bawić się do późnych godzin nocnych. I tak już co tydzień do końca lata.

„Podczas siódmego sezonu na Płycie Desantu na warszawiaków co tydzień czekać będzie 15 streetfoodowych wystawców.

Co w menu? Same najlepsze specjały

  Spróbujemy kultowych pozycji ulubionych warszawskich lokali gastronomicznych. Swoje specjały zaprezentują wyselekcjonowani wystawcy, którzy zaserwują swoje najznakomitsze potrawy. A przekrój ich jest bardzo szeroki: pojawią się kolumbijskie arepas, meksykańskie tacos i burrito, chińskie pierożki dim sum, litewskie pielmieni, burgery i inne przysmaki. Poznamy nowe smaki i wrócimy do tych, które już bardzo dobrze znamy. W tym sezonie stawiamy na nowości, ale niezmiennie coś dla siebie znajdą zarówno miłośnicy dań mięsnych jak i wegetarianie, Ci którzy wolą słodkie i Ci którzy wybierają raczej te słone.” – zaprasza Iza Miłosz, organizator.

W weekend otwarcia karmić będą m.in:

Caracas Latin Favours, Dim Sum Truck, Kamper Grill Bar, Kathi Indian rolls & more, Momencik Vegan Burrito and Tacos, Pielmieni Deli, Tacos la fiesta, Thaigrr, Vegekiosk oraz Wege micha.

Dodaj komentarz

zobacz również

Jakie rozwiązania wykorzystuje się w projektach luksusowych willi?

W dzisiejszych czasach projektowanie luksusowych willi staje się nie tylko wyrazem bogactwa, ale także manifestem nowoczesności i funkcjonalności. Architekci oraz…

Jak przeprowadzane są remonty dachów?

Remont dachu to kluczowy element konserwacji każdego budynku, mający na celu zapewnienie bezpieczeństwa i komfortu mieszkańcom. Jest to kompleksowy proces,…

Organizacja pogrzebu – jakie są dostępne lokalizacje ceremonii?

W chwilach żałoby i trudu związanego z utratą bliskiej osoby, organizacja pogrzebu staje się nieuchronnym etapem. Decyzje dotyczące ceremonii pogrzebowej…

Zrzyny – gdzie znajdują zastosowania?

Zrzyny to odpady powstające w procesach produkcyjnych, zwłaszcza w przemyśle drzewnym, metalurgicznym i tekstylnym. Są one często postrzegane jako bezużyteczne…