Kulinarny sezon nad Wisłą czas start!
11 czerwca 2021. Tę datę powinni zapisać w kalendarzu wszyscy miłośnicy dobrej kuchni na świeżym powietrzu. Jak co roku i tym razem przez cały weekend będziemy jeść, pić i bawić się do późnych godzin nocnych. I tak już co tydzień do końca lata.
„Podczas siódmego sezonu na Płycie Desantu na warszawiaków co tydzień czekać będzie 15 streetfoodowych wystawców.
Spróbujemy kultowych pozycji ulubionych warszawskich lokali gastronomicznych. Swoje specjały zaprezentują wyselekcjonowani wystawcy, którzy zaserwują swoje najznakomitsze potrawy. A przekrój ich jest bardzo szeroki: pojawią się kolumbijskie arepas, meksykańskie tacos i burrito, chińskie pierożki dim sum, litewskie pielmieni, burgery i inne przysmaki. Poznamy nowe smaki i wrócimy do tych, które już bardzo dobrze znamy. W tym sezonie stawiamy na nowości, ale niezmiennie coś dla siebie znajdą zarówno miłośnicy dań mięsnych jak i wegetarianie, Ci którzy wolą słodkie i Ci którzy wybierają raczej te słone.” – zaprasza Iza Miłosz, organizator.
W weekend otwarcia karmić będą m.in:
Caracas Latin Favours, Dim Sum Truck, Kamper Grill Bar, Kathi Indian rolls & more, Momencik Vegan Burrito and Tacos, Pielmieni Deli, Tacos la fiesta, Thaigrr, Vegekiosk oraz Wege micha.